شکلات تلخ پاسخ به انسولین را بهبود می دهد تلخی من از تو شیرینی تو از من

شروع موضوع توسط تندرست نیوز ‏3 سپتامبر 2017 در انجمن انجمن های عمومی و اختصاصی

  1. تندرست نیوز

    تندرست نیوز New Member

    تاریخ عضویت:
    ‏29 آگوست 2017
    ارسال ها:
    7
    تشکر شده:
    0
    شکلات نیمه شیرین یا شکلات تلخ به شکلات تیره‌ای اطلاق می‌شود که حاوی حدود 35 درصد از شکلات مایع خالص است. کره کاکائو (قسمت حاوی چربی کاکائو) حاوی مقادیر قابل توجهی از اسیدهای چرب است، در حالی که قسمت غیرچرب کاکائو حاوی ویتامین‌ها، مواد معدنی، فیبر و ترکیباتی زیست فعال به نام پلی فنول‌هاست.
    [​IMG]
    به گزارش خبرنگار تندرست نیوز، شکلات تلخ حاوی برخی مواد معدنی از جمله آهن، پتاسیم، منیزیم و مس است که می‌تواند باعث حفظ سلامت افراد شود. مطالعات مختلف نشان داده که شکلات تلخ می‌تواند از طریق مکانیسم‌هایی باعث حفاظت از سلامتی افراد مصرف‌کننده شکلات گردد. از جمله این مکانیسم‌ها می‌توان به مواردی همچون کاهش کلسترول LDL، کاهش خطر تشکیل لخته، افزایش جریان خون به شریان‌ها و قلب، کاهش فشار خون، بهبود خلق و خو و عملکردهای شناختی، بهبود پاسخ به انسولین و کاهش مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلب و عروقی اشاره کرد.
    مریم قاضی مرادی، کارشناس ارشد علوم تغذیه در رابطه با تاثیر مصرف کاکائو بر سلامت انسان به خبرنگار تندرست نیوز گفت: مطالعات نشان داده که کاکائو ممکن است باعث تحریک ترشح انسولین از پانکراس گردد و همچنین باعث بهبود تحمل گلوکز نیز شود. همچنین اثرات گشادکنندگی رگی کاکائو می‌تواند حساسیت به انسولین را به واسطه بهبود عملکرد رگی بهبود بخشد.
    این کارشناس تغذیه با اشاره به این موضوع که مصرف کاکائو اثرات تنظیمی بر سلول‌های ایمنی دارد، افزود: خواص آنتی‌اکسیدانی ترکیبات موجود در شکلات تلخ می‌تواند فرد را از آسیب نورونی محافظت کند و همچنین کاکائو خود باعث افزایش جریان خون مغزی می‌شود که این امر منجر به محافظت نورونی می‌گردد.
    قاضی مردای با ارجاع به مطالعه‌ای که در سال 2005 روی 20 بیمار مبتلا به فشارخون بالا صورت گرفت، اظهار کرد: شرکت‌کنندگان در این مطالعه، 100 گرم شکلات تلخ و 90 گرم شکلات سفید را در مدت 15 روز مصرف کردند. سپس قند خون ناشتا، فشارخون، کلسترول سرم و مارکرهای التهاب رگی در آن‌ها اندازه‌گیری شد. شکلات تلخ به طور معنی‌داری باعث بهبود فشارخون سیستولیک و دیاستولیک و حساسیت به انسولین و LDL سرم شده بود؛ در حالی که همه فاکتورهای نامبرده شده در گروه مصرف‌کننده شکلات سفید بدون تغییر باقی مانده بودند.
    وی در پایان افزود: ممکن است شکلات به دلیل محتوای انرژی بالا به عنوان یک ماده غذایی چاق کننده در نظر گرفته شود، اما مطالعات بالینی تصادفی بعد از مصرف مداوم مقادیر اندکی از کاکائو یا شکلات تلخ، افزایشی را در وزن افراد شرکت‌کننده در مطالعه نشان نداده است.







    پایگاه خبری پزشکی تندرست نیوز-http://tandorostnews.ir
     

به اشتراک بگذارید